Nàlunk olaszba nem ez a recept!
Paradicsomos szósz: a nagy fej vöröshagymát összevágjuk apró kockára, megpirítjuk. Utána beletesszük a húst, megsütjük (amíg olyan világos színe lesz). Utána felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Befűszerezzük: belerakjuk a makaróni alapot, a sűrített paradicsomot. Utána olyan sűrűségűre főzzük amilyet, szeretnénk. Ha szükséges felöntjük még vízzel, vagy ha híg még főzhetjük kicsit.
Tejszínes szósz: A túrót összetörjük, ráöntjük a tejszínt. Igény szerint lehet sózni-cukrozni. Belereszelünk annyi sajtot, hogy sűrű legyen. A két szószt nem keverjük össze.
Tészta: a lisztet és a tojást összegyúrjuk, vékonyra elnyújtjuk. A tésztát készítjük el utoljára, mert megszáradhat míg a szószokat készítjük.
Vajjal- zsírral-olajjal- kikenjük a tepsit. A tepsi alját beterítjük a tésztával. A tésztára rakunk mind a két fajta szószból, és beterítjük vele a tésztát. Nem gond ha összekeveredik a két szósz. Utána beterítjük tésztával. Ezt addig folytatjuk míg van a szószokból.
A tetején szósz kell, hogy maradjon. Erre reszelünk annyi sajtot, hogy ellepje a tetejét (ízlés szerint). Előmelegített sütőben addig sütjük míg megpirul a tetején a sajt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!