Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Olasz » Lasagne

felvitel dátuma: 2011-11-22 19:32:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1627
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

A paradicsomos szószhoz:
• 50 dkg darált hús
• 1 nagy fej vöröshagyma
• ½ liter paradicsomlé dobozos(Lidlből)
1-1tk. rozmaringkakukkfűoregánó
• 1 db babérlevél
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 ek. cukor
• só – bors
Besamel mártáshoz:
• 8 dkg vaj
• 2 púpozott ek. liszt
• 7 dl tej
• só
• bors
• szerecsendió
• pici citromlé

1 doboz lasagne lap

A tetejére és a rétegek közé

30 dkg  reszelhető sajt (trapista)


 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, és az olajon megfuttatom. Hozzáteszem a paradicsomlét, a fűszereket, és az egészet sűrűre főzőm. Közben a húst egy másik edényben fehéredésig sütöm. Majd a szószt ráöntöm a húsra és alacsony hőfokon még 10-15 percig főzöm. A szósz, ha nem akarjuk magunk elkészíteni, akkor kiváltható üveges Milánói vagy Bolognai szósszal.
Fontos! A paradicsomos szósz akár hússal akár magában le is fagyasztható!
A két szószt összekeverem, (egy kevés fehérmártást hagyok a tetejére) és ezzel rétegezem a lapokat. Minden lap közé teszek reszelt sajtot is. A tetejére fehérmártás kerül és bőven megszórom sajttal. A saját készítésű tésztát a rétegezés közben ½ percet főztem és így tettem a rétegek közé. De szerintem ez el is maradhat a friss tésztánál, mert akkor a tészta fogja beszívni a szaftot és szeletelése sokkal könnyebb lesz az ételnek. Amennyiben bolti tésztát használunk azt utasítás szerin használjuk. 170 C°- on a sajt szép pirulásáig sütöm.

Házi tészta  készítése

20 dkg sima liszt

4 tojás sárgája

4 ek víz

A tésztát jól összedolgozom, ha géppel nyújtom akkor keményebb tésztát készítek kevesebb víz hozzáadásával.majd 1/2 órára fóliával letakarva a hűtőbe teszem. Késhát vastagságúra nyújtom. Ahogy a képen látszik egyben hagyom a tésztát, azaz csak akkorát vágok le belőle, hogy tepsi méretű legyen. 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.