(Házi gyros fűszerkeverék: 1-1 arányban oreganó, bazsalikom, kakukkfű, őrölt görögszénamag, rozmaring, őrölt koriandermag, fokhagymasó / 2 csipet Toscana fűszerkeverék + 1-1 csipet oreganó, bazsalikom, kakukkfű, őrölt görögszénamag, őrölt rozmaring, őrölt koriandermag, fokhagymasó.)
A vaj-olaj keveréket nagy serpenyőbe teszem, beleszórom a gyros fűszerkeveréket, felforrósítom, így jól kijönnek a fűszerek aromái.
Ekkor adagonként belerakom a tépett laskagombát, átforgatom. Nagy lángon pirítom.
Csak a sülés vége felé sózom, fújok rá a folyékony füstből, megszórom az apróra vágott fokhagymával, és így is átpirítom.
Héjában főzök krumplit, amit kockákra vágok, majd forrólevegős fritőzben 200 fokon 20 percig sütöm.
Kikeverek aprított fokhagymát natúr joghurttal vagy kefirrel, kicsit sózom, a saláta mixre öntöm.
Laktató, finom, vegetárius gyros tál!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!