Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hal ételek recept » Lazacos tészta zöldséges raguval

felvitel dátuma: 2015-08-06 15:45:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1553
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:
250 g. vadlazac filé,
fél citrom leve,
kevés , frissen őrölt bors,
1 kanál olíva olaj.
200 g. száraztészta,
1 szál halványító zeller,
1 közepes fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 db. sárgarépa,
100 g. gomba szeletelve,
100 g. aszalt paradicsom,
1 dl. chianti, vagy más bor,
100 g. hámozott paradicsomkonzerv, vagy 2 kanál sűrített paradicsom,
pár levél friss petrezselyem zöld,
2 dl. zöldség alaplé,
100 g. füstölt scamorza.
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm, és néhány órára hűtőbe teszem.
A répát megtisztítom, majd felkarikázom. A hagymát, és a halványító zellert apróra vágom.
Vizet forralok a tésztának, és megsózom.
Kevés olíva olajon, amibe kés lapjával szétnyomott fokhagymagerezdeket is teszek, a halszeleket mindkét oldalán kb. 3-3 percig sütöm. Vigyázzunk, mert ha a lazacot túlsütjük, gumiszerűvé válik! Ha ujjunkkal megnyomva ruganyos, akkor elkészült. A halat kiveszem, papírtörlőre szedem, a felesleges olajat leitatom róla.
Ugyanazt a serpenyőt használom, amiben a halat sütöttem. A maradék olajon, (ha szükséges keveset még töltök hozzá) a répát, a hagymát, majd a szárzellert is megpárolom, majd az aszalt paradicsomot, és a hámozott paradicsomot is a serpenyőbe teszem. Felöntöm kevés borral, majd 1 pohár zöldség alaplével. A szeletelt gombát is hozzáadva megsózom, borsot őrlök rá, és a finomra vágott petrezselyem zöldet is rászórom. Addig főzöm míg a ragu besűrűsödik.
 
A tésztát szedhetjük a főzővízből közvetlenül a serpenyőbe, ahol elkeverjük a raguval, vagy tálalhatjuk a raguval, és a lazaccal a tetején is. Tépkedjük rá a sajtot is.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.