1,2 kg paprika ,
5-6 nagyobb paradicsom ,
KB 10 dkg szalonna ,
1 nagyfej vöröshagyma ,
Só ,
bors ,
fokhagyma ,
30 dkg darálthús ,
10 dkg rizs ,
2 db tojás ,
pici piros paprika
A rizst meg főzzük sós vízben ( Párolt rizs ).
A darálthúst sózzuk, borsozzuk ( ízlésszerint ) 2 gerezd fokhagymát zúzunk bele hozzáa adjuk a 2 tojást és a főtt rizst .
Vizes kézzel apró gombócokat formálunk és félre rakjuk.
A meg tisztított hagymát le szeleteljük és egy lábosban az apró kockára vágott szalonnával le pirítjuk, meg dinszteljük.
Rá rakjuk az össze darabolt paprikát, paradicsomot sózzuk, borsozzuk, 4 gerezd fokhagymát darabolunk rá.
Össze keverjük és le fedjük a lábast had engedjen kicsi levet.
Ha már látszik a lé a húsgombócokat sorban a tetejére rakjuk.
Le fedjük és a gőzben hagyjuk lassú tűzon főni.
Kis idő után mikor a gombócok picit főttek már nem esnek szét néha óvatosan át keverjük és készre főzzük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!