Fincsi lehet :-)
· 50 dkg sertés tarja kb 8 szelet
· 2 nagy fej hagyma
· 4-5 db paprika
· 3-4 db paradicsom
· 2dl olaj
· 1 tk piros paprika
· 1 kk erős paprika krém
· 1tk só
· 1 kk bors
csipet cukor
10dkg liszt
50dkg tarhonya
5 dl víz
1. A húst szeleteljük, kiklopfoljuk.
Minimálisan besózzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk.
A hagymát, paprikát karikára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük, és szeletekre vágjuk.
2. Olajon megdínszteljük a hagymát megszórjuk piros paprikával, majd rátesszük a paprikát paradicsomot és ízesítve lecsót készítünk
3. Kevés olajon pirosra pirítjuk a hús szeletek mindkét oldalát, szépen kiszedjük jénai tálba míg mindegyikkel végzünk, majd ha kész van ezt a finom szaftos levet hozzáadjuk a lecsóhoz és visszahelyezzük a hús szeleteket is.
Ha túl sűrű lenne egy pici vízzel lehet higítani és
4. Végül készre főzzük.
Tarhonya pirítva
5-6 ek olajat felforrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve szép barnára pirítjuk, nem nagyon jó magára hagyni mert leég, majd felengedjük a vízzel, ízesítjük (ételízesítő vagy só).
Fedő alatt főzzük, de gyakran megkeverjük.
Kb. 10-15 perc mire magába szívja az összes vízet és szépen megduzzad.
Akkor jó ha minden szem önállóan szét áll, nem ragacsos .
Az így elkészült Tarhonyával tálalhatjuk a finom lecsós szeletkét .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!