Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Lecsóval toltott kenyér

felvitel dátuma: 2012-11-10 21:02:36       mai nézettség: 1       nézettség: 2387
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

400 g liszt

1 tk oregánó (elhagyható)

1 tk só

3 ek étolaj

2,5 dl víz

2 dkg éleszto

 

A toltelékhez:

3 db húsos fehér paprika

2 db pritamin paprika

4-5 db paradicsom

1 fej lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

2 tojás

só, bors

1 ek tejfol

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A szokásos módon kelt tésztát készítunk: a langyos vízben felfuttatjuk az élesztot egy csipetnyi cukorral. Ha az éleszto felfutott, hozzáadjuk a tobbi alapanyagot és lágyabb kenyértésztát dagasztunk, majd hagyjuk duplájára kelni.

Míg kel, addig elkészítjuk a tolteléket: megsutjuk a paprikákat. Fent a gázon, egy lángelosztóra tesszuk oket, addig forgatjuk, amíg korbe feketére sulnek. Papírzacskóba szedjuk oket és hagyjuk pihenni. A paradicsomoknak vizet melegítunk, beledobjuk oket, majd 1-2 perc után átszedjuk hideg vízbe és lehúzzuk a héjukat. Felszeleteljuk, majd eltávolítjuk a magokat. A félkarikára vágott lilahagymát kevés olajon puhára pároljuk, végul ráreszeljuk a fokhagymát is. Hozzáadjuk a paradicsomszeleteket, hagyjuk kicsit sulni oket. Óvatosan forgassuk oket, hogy ne torjenek ossze. A paprikák héját lehúzzuk, magházukat eltávolítjuk. Egy pritamin paprikát félretesszunk, a tobbit csíkokra vágjuk, majd a paradicsomhoz adjuk. Sóval, borssal ízesítjuk. Két tojás csipetnyi sóval felverjuk, majd a sult zoldségekre ontjuk. Óvatosan átforgatjuk és a lángot azonnal elzárjuk. A félretett pritamint egy evokanál tejfollel purésitjuk.

A megkelt tésztát lisztezett feluletre borítjuk és kettéosztjuk. Egyesével téglalapot nyújtunk beloluk. 3 részre osztjuk gondolatban, a széleit egy pizzavágóval vagy éles késsel felszeleteljuk kb. két ujjnyi vastagon. A kozépso részt megkenjuk a paprikakrémmel. A krémre tesszuk a lecsó felét. Kolbászkarikákat is tehetunk a tetejére. A tészta lelogó széleit ráhajtjuk, majd sutopapíros tepsire rakjuk oket. Ajánlom a sutopapíron elvégezni már a nyújtást, mert aztán nehéz lesz egyben átrakni a tepsire! A sutot elomelegítjuk 180 fokra. A tésztákat lepermetezzuk vízzel, mielott a sutobe tennénk a tepsit. 25-30 perc alatt sulnek pirosra.

A kimaradt paprikakrémet sóval és borssal, valamint  kevés olívaolajjal ízesíthetjuk. Tálaláskor ezt adhatjuk a megsult kenyér mellé.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Blahunka Ági 2012 december 01

Én már készítettem bagettot is, de inkább a B 80-as lisztet ajánlom hozzá.

0/10 SkAndi 2012 december 08

Azzal készitettem, mert ugye, ez kenyér és ahhoz kenyérliszt dukál :D

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.