Én már készítettem bagettot is, de inkább a B 80-as lisztet ajánlom hozzá.
A tésztához:
400 g liszt
1 tk oregánó (elhagyható)
1 tk só
3 ek étolaj
2,5 dl víz
2 dkg éleszto
A toltelékhez:
3 db húsos fehér paprika
2 db pritamin paprika
4-5 db paradicsom
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
só, bors
1 ek tejfol
A szokásos módon kelt tésztát készítunk: a langyos vízben felfuttatjuk az élesztot egy csipetnyi cukorral. Ha az éleszto felfutott, hozzáadjuk a tobbi alapanyagot és lágyabb kenyértésztát dagasztunk, majd hagyjuk duplájára kelni.
Míg kel, addig elkészítjuk a tolteléket: megsutjuk a paprikákat. Fent a gázon, egy lángelosztóra tesszuk oket, addig forgatjuk, amíg korbe feketére sulnek. Papírzacskóba szedjuk oket és hagyjuk pihenni. A paradicsomoknak vizet melegítunk, beledobjuk oket, majd 1-2 perc után átszedjuk hideg vízbe és lehúzzuk a héjukat. Felszeleteljuk, majd eltávolítjuk a magokat. A félkarikára vágott lilahagymát kevés olajon puhára pároljuk, végul ráreszeljuk a fokhagymát is. Hozzáadjuk a paradicsomszeleteket, hagyjuk kicsit sulni oket. Óvatosan forgassuk oket, hogy ne torjenek ossze. A paprikák héját lehúzzuk, magházukat eltávolítjuk. Egy pritamin paprikát félretesszunk, a tobbit csíkokra vágjuk, majd a paradicsomhoz adjuk. Sóval, borssal ízesítjuk. Két tojás csipetnyi sóval felverjuk, majd a sult zoldségekre ontjuk. Óvatosan átforgatjuk és a lángot azonnal elzárjuk. A félretett pritamint egy evokanál tejfollel purésitjuk.
A megkelt tésztát lisztezett feluletre borítjuk és kettéosztjuk. Egyesével téglalapot nyújtunk beloluk. 3 részre osztjuk gondolatban, a széleit egy pizzavágóval vagy éles késsel felszeleteljuk kb. két ujjnyi vastagon. A kozépso részt megkenjuk a paprikakrémmel. A krémre tesszuk a lecsó felét. Kolbászkarikákat is tehetunk a tetejére. A tészta lelogó széleit ráhajtjuk, majd sutopapíros tepsire rakjuk oket. Ajánlom a sutopapíron elvégezni már a nyújtást, mert aztán nehéz lesz egyben átrakni a tepsire! A sutot elomelegítjuk 180 fokra. A tésztákat lepermetezzuk vízzel, mielott a sutobe tennénk a tepsit. 25-30 perc alatt sulnek pirosra.
A kimaradt paprikakrémet sóval és borssal, valamint kevés olívaolajjal ízesíthetjuk. Tálaláskor ezt adhatjuk a megsult kenyér mellé.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!