1,30 kg csont nélküli karaj
Só ízlés szerint
Őrölt bors ízlés szerint
Piros paprika ízlés szerint
A töltelékhez:
40 dkg darált hús
Só ízlés szerint
Őrölt bors ízlés szerint
1 csipet őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma zúzva
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt
Továbbá:
1 sütőzacskó
A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk az aljáig, de nem vágjuk át.
Bőven sózzuk, borsozzuk, piros paprikával megszórjuk kívül-belül.
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kedvünk, ízlésünk szerint fűszerezzük.
A vájatokat kitöltjük vele.
Zsineggel átkötözzük, hogy szét ne nyíljon.
Sütőzacskóba tesszük,a hozzá tartozó zárral becsatoljuk.
A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
210 fokra melegített sütőben 70 percig sütöttem.
Ezután a zacskót szétvágtam, kivettem belőle.
Visszatettem a tepsibe, majd megszórtam reszelt sajttal.
180 fokra állítottam a hőfokot, és kb 10-12 percig sütöttem, hogy a sajt színe szép legyen.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!