Hozzávalók:
1kg liszt
1l.langyos tej
5dkg élesztő
10dkg cukor
1 teáskanál só
jó 2 fél marék zsír
ELKÉSZÍTÉS:
Kézzel és géppel is dagasztatjuk.
Az élesztőt 2dl langyos tejben(az 1l-ből vesszünk el) egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval a zsír kivételével jól kidolgozzuk,végül a zsírral tovább dagasztjuk,amíg el nem válik a tál oldalától.Jó 1/2-3/4 óráig letakarva kelesztjük.(a helyiség melegétől függ)nyújtódeszkára borítjuk és kézzel kihúzgáljuk(nekem betakarta a 100x60cm-es deszkámat)és tetszés szerint megtölthetjük amivel szeretnénk,majd a tepsibe rakva még fél órát kelesztjük.Én lekváros buktát (24db)és egy rúd mákos bélest készítettem.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!