felvitel dátuma: 2012-02-15 08:01:09
mai nézettség: 1
nézettség: 4151
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
10dkg margarin
pici só
barack lekvár
Előkészületi idő: 60 perc
Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, 1 ek lisztet, 1 ek cukrot hozzáadva kovászt készítünk, amit 15 perc alatt felfuttatunk.
A többi lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojások sárgájával, a porcukorral, a fele olvasztott margarinnal, sóval jól bedagasztjuk. A tetejét egy kevés liszttel meghintjük. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Utána finoman átgyúrjuk, újabb 20 percig kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk. Kisujjnyi vastag lappá nyújtjuk, és 7x7 centiméteres négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére lekvárt teszünk, azután feltekerjük, és a maradék olvasztott vajjal körbekenve tepsibe sorakoztatjuk. 30percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal 190 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.