Hozzávalók a tésztához:
8 dkg ráma
50 dkg liszt,
5 dkg élesztő
4 dl tej,
2 tojás sárgája
8 evőkanál cukor,
1 mokkáskanál só,
Hozzávalók a töltelékhez:
1 üveg házi lekvár ami nem túl folyós
1 csomag vaníliás cukor,
tetejére:
1 tojás sárgája
2 tojás fehérje
pici tej
csepp cukor
elkészítése:
A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, 1dl tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral.
Az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a többi hozzávalóval együtt (tojássárgája , cukor, só, ráma )és a maradék tejet jól megdagasztjuk, végül kb. fél órára meleg helyre tesszük kelni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra.
Kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk, ezek közepére vaníliás cukorral elkevert lekvárt teszünk.
Most fekete ribizlis és szílvás tölteléket raktam bele .
A tepsit kivajazzuk vagy zsírozzuk és liszttel megszórjuk, de sütőpapírt is használhatunk
A tésztát feltekerjük a végeit benyomkodjuk és szorosan egymás mellé helyezzük
Majd a megmaradt tojás fehérjéhez rakunk egy tojás sárgáját ,pici tejet és egy csepp cukrot ,jól kikeverjük és ezzel megkenjük a tetejét .
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük
Sülés közben többször megkenjük a tetejét.és kb 35 perc alatt készre sütjük .
Nagyon finom, és egyszerű sütemény.
Tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!