Koszike!!!!!!!!!!!! Ma reggel emlegettuk, ez hamarosan asztalra kerul nálunk is!!! Nagyon ugyes vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1 csirke
1 doboz sör
1 rozmaring ág
3 gerezdnfokhagyma
3-4 EK baracklekvár
3 EK olvasztott vaj
1 EK chillikrém
só, bors, darált kömény
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
Egy közepes tepsire ráteszem a sörösdobozt félig sörrel.
Beletesszük a rozmaring ágat. A csirkét ráültetjük a sörösdobozra úgy, hogy a lábai stabilan álljanak a tepsin.
Elkészitjük a mázat : a lekvárt jól kikeverem az olvasztott vajjal, chillikrémmel, darált köménnyel és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk kinek - kinek gusztusa szerint.
Ennek a máznak kb. a felével megkenjük a csirkét úgy hogy mindenhova jusson a mázból. Körbetekerjük a csirkét alufóliával és 15 percre betesszük sülni. Ezután levesszük róla a fóliát és rákenjük a maradék mázat. Kb. még 25-30 percig sütjük. Sütés közben a máz megkaramellizálódik és nagyon finom.
Én egy kicsivel több chillikrémet tettem hozzá, így kicsit pikánsabb lett de nagyon finom volt. Rizzsel tálaltam.
Nem saját recept, valamelyik oldalon találtam:).
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!