Hozzávalók:
• 10 dkg porcukor
• 20 dkg vaj
• 28 dkg búzaliszt
• 10 dkg darált mandula
• 1 kávéskanál fahéj
• lekvár a sütik tetejére
A porcukrot a hideg vajjal, a liszttel, a mandulával és a fahéjjal gyorsan összedolgozzuk. Fontos, ne melegedjen fel a vaj, ugyanis csak akkor lesz igazán omlós a sütemény.
Majd tegyük 1 órára hűtőbe.
A tésztából 2-3 centi átmérőjű gombócokat formázunk, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. A tetejüket kicsit benyomjuk, hogy egy mélyedés keletkezzen a süteményeken. 5 percig 180-200 fokos sütőben sütjük, ezután rákanalazunk egy kevés lekvárt, és mehet vissza a sütőbe újabb 5 percre. Dobozba téve 2-3 hétig is eláll.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!