finom a gyerekek nagyon szeretik
0,5 kg lencse
0,5 kg füstölt oldalas
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
0,5 dl olaj
2-3 ek liszt
1 tk pirospaprika
ecet ízlés szerint
só
A lencsét előző este beáztatjuk. A füstölt oldalast a csontok mentén felszeleteljük és hideg vízben feltesszük főni. A habot folyamatosan leszedjük róla. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a lencsét, babérlevelet, ha szükséges sózzuk. Készre főzzük. Közben a szokásos módon elkészítjük a fokhagymás rántást és a főzelékhez adjuk. Amikor besűrűsödik, kész. Én ekkor szoktam hozzáadni az ecetet. Jól elkeverjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!