Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Bográcsos / grilles ételek » Lencsegulyás

felvitel dátuma: 2014-10-04 17:59:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1757
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
fél kiló lapocka,
30 dkg. lencse,
2 db. sárgarépa,
1 db nagyobb petrezselyem gyökér,
1 kisebb csokor zellerlevél,
kevés petrezselyem zöld,
kevés csombor (borsikafű)
1 fej hagyma,
pár gerezd fokhagyma ízlés szerint,
kevés őrölt piros paprika,
só, frissen őrölt bors,
tejföl, liszt a habaráshoz,
zsír, vagy olaj
 
Javaslom hozzá a csipetkét, amit lehet készen is venni, vagy elkészíthető lisztből, és tojásból.
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A lencsét előző este megmossuk, szükség szerint kiválogatjuk, majd beáztatjuk.
Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megsózzuk Belekerül a kockázott hús is, amit addig pirítunk, míg kifehéredik. Pirospaprikával megszórjuk enyhén, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, és ha szükséges a vizet pótoljuk. Felforraljuk. Hozzákerülnek a karikára, vagy hasábra vágott zöldségek is. A zellercsokrot is hozzátesszük, de ezt a végén kivesszük. Ha ismét felforrt, megkóstoljuk. A sót szükség szerint pótoljuk. Kevés csombort (borsikafüvet) is adhatunk hozzá, ami a lencse enyhén puffasztó hatását semlegesíti. A csombor minden hüvelyesből, káposztából készült ételhez ajánlott, de csak óvatosan, mert nagyon erőteljes az aromája. Mikor úgy érzed a hús, és a lencse, valamint a zöldségek is megfőttek, beleteheted a közben elkészített , vagy készen vásárolt csipetkét, majd liszttel, és kevés főzőlével csomómentesre kavart habarással enyhén sűrítjük a levest. A friss csipetkének rövidebb főzésre van szüksége, mint a szárítottnak! Hozzáadjuk az aprított petrezselyem leveleket, és felrottyantjuk. Ha enyhén csípősen szeretjük, a csípős paprikát, a zöldségekkel együtt tegyük hozzá.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.