Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Lencsegulyás

felvitel dátuma: 2011-11-03 16:16:02       mai nézettség: 1       nézettség: 2759
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg lencse
  • 1 nagy szelet csirkemellfilé vagy 2 db kisebb (ill. lehet sertéscombból, -karajból is készíteni)
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2 db gyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • , őrölt feketebors, pirospaprika, 2 db babérlevél
  •  napraforgó olaj

Betétnek csipetke:

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 db tojás

A fűszerek Toldi fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

 

  • A lencsét előző este beáztatjuk.

    A megtisztított húst felkockázzuk. A megtisztított vöröshagymát apróra összevágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk.

    Pár evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, lehúzva a tűzről megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a húskockákat, megvárjuk, míg levet ereszt kicsit a hús (pörköltet készítünk tulajdonképpen).

    Rádobjuk a sárgarépát, a leszűrt lencsét, a gyökereket, a babérleveleket, és felöntjük kb. 1,5 liter lencse áztatólével (főzés közben pótoljuk a vizet).

    Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és belecsipegetjük a csipetkét, és készre főzzük.

     

    Csipetke elkészítése:

    A 10 dkg lisztet összegyúrjuk az 1 db tojással (pici sóval), és a tésztából apró darabokat csipegetünk a levesbe vagy főzővízbe.

  •  

     

     

     

     

    Szakács: Hani


    Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

    0/10 kautz1009 2011 november 03

    Nagyon étvágygerjesztő!

    0/10 Hani 2011 november 03

    Köszönöm!

    0/10 marika 2011 november 03

    Nagyon guszta! Ügyes vagy!!

    0/10 marta 2011 november 03

    ezt én is kipróbálom,de marhahússal,gondolom azzal is finom lesz csak hosszabb ideig tart a főzése.Nagyon jó ötletköszi.Márti

    0/10 Hani 2011 november 03

    Köszönöm! Márta, természetesen bármilyen húsból el lehet készíteni, mint a gulyást. Marha/disznóhús esetében később érdemes beletenni a zöldségeket (répát, gyökeret).

    Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
     
    Hirdetések


    Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


    autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

    ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
    Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



    Itt megtanul főzni.
    Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
    Recept mellé fotó.
    Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

    Kövess minket a facebookon
    Hírlevél feliratkozás
    Név:*
    E-mail:*
    .