Nagyon étvágygerjesztő!
Betétnek csipetke:
A fűszerek Toldi fűszer termékek:
A megtisztított húst felkockázzuk. A megtisztított vöröshagymát apróra összevágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk.
Pár evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, lehúzva a tűzről megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a húskockákat, megvárjuk, míg levet ereszt kicsit a hús (pörköltet készítünk tulajdonképpen).
Rádobjuk a sárgarépát, a leszűrt lencsét, a gyökereket, a babérleveleket, és felöntjük kb. 1,5 liter lencse áztatólével (főzés közben pótoljuk a vizet).
Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és belecsipegetjük a csipetkét, és készre főzzük.
Csipetke elkészítése:
A 10 dkg lisztet összegyúrjuk az 1 db tojással (pici sóval), és a tésztából apró darabokat csipegetünk a levesbe vagy főzővízbe.
Nagyon étvágygerjesztő!
Köszönöm!
Nagyon guszta! Ügyes vagy!!
ezt én is kipróbálom,de marhahússal,gondolom azzal is finom lesz csak hosszabb ideig tart a főzése.Nagyon jó ötletköszi.Márti
Köszönöm! Márta, természetesen bármilyen húsból el lehet készíteni, mint a gulyást. Marha/disznóhús esetében később érdemes beletenni a zöldségeket (répát, gyökeret).
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!