Hozzávalók: 4 főre
25 dkg lencse
2 szál sárgarépa
2 szál gyökér
petrezselyem zöld
zeller zöld
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 tk. pirospaprika
1 kis pohár tejföl
2 ek. finom liszt
1 ek mustár
3-4 db babérlevél
só
ételízesítő
őrölt fekete bors
tetszőleges levesbetét /csipetke,kis kocka,mini kagyló stb./
Előkészítés:A lencsét átválogatjuk,alaposan átmossuk. A szalonnát kis kockákra a hagymát apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk,fél karikákra szeleteljük.
Elkészítés: szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átmosott lencsét,babérlevelet,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Egy él órát főzzük majd beletesszük a zöldségeket és puhára főzzük. Ízesítjük mustárral,ételízesítővel,belefőzzük a levesbetétet. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk,kiforraljuk és levesszük a tűzről.
Jó étvágyat kívánok hozzá!! J
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!