25 dkg, lencse
1 konzerv, vagy ennek a mennyiságnek megfelelő fagyasztott csemege kukorica
3 szál közepes sárgarépa
2 fej lila hagyma
egy fél kigyóuborka,
1 piros kápia vagy kaliforniai paprika
snidling (én most búzafüvet tettem bele, mert a Luca napi búzán nagyon szépen megnőtt)
1 citrom leve
1 - 1,5 dl oliva extraszűz olivaolaj
só
bors
babérlevél
Mi nem vagyunk nagy lencserajongók, de ez a saláta (ami nálunk általában köretként szerepel) bármikor jöhet, az év bármely szakában.
A lencsét sós vízben, babérlevéllel feltesszük főzni, ha megpuhult, leszűrjük, kihűtjük.
Egy kevéske olivaolajon a karikára vágott sárgarépát elkezdjük pirítani, kicsit később hozzáadjuk a kockára vágott lila hagymát. Ha elkészült, hozzáadjuk ezt is a lencséhez.
Felkockázzuk a többi zöldségfélét is, az jön a lencséhez. Megborsozzuk, én jobban szeretem a frissen őröltet.
A citromlevet elkeverjük az olajjal, meglocsoljuk vele a salátánkat, majd egy napra a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Nagyon finom, ízletes saláta - nem csak szilveszterre és önálló köretnek is megfelel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!