A langyos vizet beleöntöm a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe. A 0,5 l-es MikroKannában megolvasztom a vajat és a vízhez adom. A Lisztszóróba mérem a lisztet (30 dkg fér bele egyszerre), beleszitálom a kelesztő tálba. Sót, cukrot, tejport és az élesztőt hozzáadom.
Robotgéppel jól összedolgozom a tésztát. Lezárom a kelesztőt és a tésztát duplájára kelesztem.
Mikor megkelt, a Gyúrólapon jól átdolgozom.
Megmérem a TW Digitális Konyhamérlegen és 7 egyenlő részre osztom.
Mindegyik kis bucit még egyszer átgyúrom, formázom.
A tepsibe beleteszem a Szilikon Sütőlapot és erre helyezem a bucikat, ügyelve a távolságra, mert a sütőben még nőni fognak.
A Szilikon Kenőecset segítségével, vízzel megkenem a bucikat és megszórom lenmaggal,
180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütöm a bucikat.
Rácson hagyom kihűlni, majd az Elegancia Kenyérkosárból kínálom.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!