50 dkg liszt
3 dkg élesztő
só, bors
1 tojás
2-3 dl kefír (helyettesíthető joghurttal vagy tejföllel)
30 dkg tepertő (darált)
kenéshez 1 tojás
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, 1 evőkanál sót, és annyi kefírt, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Fél órát pihentetjük, utána téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a sóval és borssal ízesített tepertővel, és hatogatjuk. Alulról az egyharmadáig, majd a tetejét ráhajtjuk, utána a jobb oldalát az egyharmadig, a bal oldalt pedig alulra hajtjuk, megszórjuk kevés liszttel és letakarva fél órát pihen. Ezt még háromszor ismételjük.
Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, a tetejét bevagdossuk és szaggatjuk. A tetejét megkenjük tojással és 175-180 fokos sütőben világos színűre, sütjük. A kenésnél vigyázzunk arra, hogy az oldalára ne csurogjon a tojás, mert nem lesz leveles.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!