Gyönyörűséges! Ki kell próbálnom!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
1 csepp ecet
csipet cukor
csipet só
A lekenéshez:
olvasztott zsír
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk lisztből csak 40 dkg teszünk bele , mert a 10 dkg lisztet majd az olvasztott zsírral kikeverjük . Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen .Pihenő idő után kinyújtjuk és lekenjük az olvasztott lisztes zsírral ,majd hajtogatjuk alulról felfele aztán fentről le és a két oldalát is ráhajtjuk ,így pihentetjük 10 percet .Fontos hogy mindig ugyanúgy hajtogassuk .Utána újra kinyújtjuk és ezt 4x ismételjük .Így lesz leveles a tésztánk.
Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.
Én kockára vágva lekvárral töltöttem és behajtottam .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!