A tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és meleg helyen felfuttatom.
A töpörtyűt húsdarálóval megdarálom, tetszés szerint sózom, borsozom.
Egy tálba teszem a tészta hozzávalóit és kézi keverőgéppel, dagasztó szárral jól kidolgozom.
Meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztem.
Lisztezett felületre borítom, 1 cm vastagra nyújtom és rákenem a darált töpörtyűs massza felét.
A megkent tésztát jobbról, balról, majd alulról és felülről a harmadáig hajtom.
Pihentetés nélkül ismét kinyújtom, a maradék töpörtyűs masszát rákenem, majd ismét hajtogatom és 1,5 cm vastagságúra nyújtom.
A tetejét éles késsel berácsozom és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejét felvert tojással megkenem.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 25 perc alatt megsütöm.