Egy jó marék száraz levendula virágot, egy kis kávés kanál citrom savval, kb. 3 dl vízbe felfőzöm, áztatom legalább egy napig.
Többször átkeverem.
Másnap leszűröm, újból felfőzöm.
Csodálatos illat lengi be a konyhát!!!!
Hozzáadok 30 dkg cukrot, és sűrűre befőzöm.
Kevergetem az elején, hogy ne karamellizálódjon a cukor.
Mikor már kezd habozni, habot leszedem, elzárom a hőt alatta.
Hagyom kihűlni .
Sűrű, lila szirup lesz,( mint a méz) amit krémekbe, keksz sütikbe,teába, lehet használni.
Üvegbe zárom, hideg helyen sokáig el áll.
Ebből az adagból kb 2 dl lesz.
Ha szörpöt szeretnénk, több vizet adjunk hozzá, és nem kell annyira besűríteni.