3 szelet libamáj ( amik akkorák, hogy egy kisebb
pogácsa szaggatóval, két karikát ki tudjunk szúrni belőle).
6 szelet alma.
6szál bébi zöld bab. ( ez a szárnak lesz)
6-12 metélő petrezselyem levél. ( a levélnek)
8 dkg vaj, vagy 3 kanál olíva olaj.
2 kanál méz.
Pogácsa szaggató, virág alakú sütemény kiszúró.
A zöld babot feltesszük lobogó sós vízbe, és Kb. 3-4 perc alatt megblansírozzuk. (Ne tovább inkább kicsit roppanjon.)
A libamájat 4 dkg vajon, vagy 1 kanál olíva olajon megsütünk egy teflon serpenyőbe. Mind két oldalát egy-egy percig sütjük. (Nem tovább mert megkeseredik, és kiszárítjuk) papírszalvétára kivesszük a zsíradék ot felitatjuk róla, és kisméretű pogácsa szaggatóval két-két kis karikát szúrunk ki belőle.
A sepenyőben feolvasztjuk a vajat ,(esetleg olajat átmelegítjük) a két kanál mézzel. Az almakarikákat megkaramellizáljuk, majd papírtörlőre szedjük, leitastjuk a felesleges zsíradékot róla. A virág formájú kiszúróval kiszúrjuk.
A tányérra rátesszük az alma karikákat, ráhelyezzük a májat az almára mintha a virág bibéle lenne. A zöldbabból készítjük a virág szárját, majd a züldség zöldjéből a leveleket formáljuk.
Tipp: Előre elkészítve hidegei is tálalhatjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!