6 szelet csirkemell filé
40 dkg libamáj
3 tojás
zsemle morzsa
liszt
só
őrölt bors
2 evőkanál olaj máj elősütéséhez
2 teáskanál bazsalikom
olaj a sütéshez
A csirkemell filéket az oldalánál vágjuk be, nyissuk szét, mint egy könyvet.
Tegyünk rá fóliát, és kissé klopfoljuk meg. Őrölt borssal, bazsalikommal és sóval ízesítsük.
A libamájat szeleteljük fel, bazsalikommal és őrölt borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a májszeletek mindkét oldalát 1-1 percig süssük elő.
Tegyünk a csirkemell szeletek közepére az elősütött libamájból. Göngyöljük fel, majd a szokásos módon panírozzuk be, előbb lisztbe majd tojásba végül zsemle morzsába forgatjuk .Forró olajban arany színűre sütjük .
Ha elkészült, ferdén vágjuk ketté tálaljuk rízzsel párolt tavaszi zöldségekkel és cékla savanyúsággal .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!