8 db liba comb vagy szárnytő
2 evőkanál zsír (de aki nagyon nem szereti,lehet olaj is)
3 gerezd fokhagyma
szárnyas fűszerkeverék
fokhagymás fűszerkeverék
8 szem közepes búrgonya
1 jó nagy fej hagyma
őröltkömény
fűszerpaprika
só
Az olajon a liba minden oldalát kicsit pirosra sütöm.
Ráreszelem a fokhagymát,megszórom alaposan a fűszerkeverékekkel,majd háromnegyedéig felőntöm vízzel.
Külön sózni nem kell,mert a füszerkeverékek elég sósak!
Fedő alatt,közepes lángon kb 70-80 percet főzöm(libától függ).
Mikor megpuhult leveszem a fedőt és elfőzöm a levét,és ismét egy picit megkapatom az egyik oldalát.
Néha mozgassuk meg,mert mikor már fővi el a levét,leragadhat a bőre.
A krumplit megfőzöm,közben a hagymát felkockázom,és egy jó nagy evőkanál zsíron megfonnyasztom.
Nem kell teljesen szétfőzni.
Ha kész,teszek rá egy kávéskanál őröltköményt,egy pici sót.
Átkeverem és a tűzről levéve teszem rá a fűszerpaprikát,tetszés szerint,ki milyen pirosan szereti.
Leszűrjük a krumplit,ráborítjuk a hagymás zsírt és összetörjük.
Ha a liba alá több zsíradékot teszünk,akkor a sültzsírban is megsüthetjük a hagymát és azzal is nagyon finom a krumpli!
Lilakáposztából birsalmás párolt káposztát is készítünk mellé.
Itt található a receptje:http://www.receptabc.hu/recept/parolt_lilakaposzta_4252
A hagyomány szerint vörösbort kínáljunk utána!
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!