Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Nehéz » Libatepertős pogácsa

felvitel dátuma: 2014-11-11 16:52:35       mai nézettség: 1       nézettség: 2601
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kg liszt
  • 20 dkg libazsír
  • 2 ek. só
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  •  2dl  tejföl
  • csipet cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 20dkg darált libatepertő
  • pici bors
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Márton nap alkalmából  hoztam  ezt a finom  pogácsát , mert ugye a nagy libasütések után ott marad az a nagyon finom libazsír és tepertő , amit ehhez a recepthez bátran elhasználhatunk . A pogácsa önmagában is nagyon finom , de méltó kísérője lehet a változatos leveseknek.

 

A tejet meglangyosítottam, beleszórtam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam 10 percig pihenni. A libazsírt  elmorzsoltam a liszttel, majd belekevertem a sót. Közepébe egy mélyadést készítettem, ide tettem a tejfölt, a tojásokat és a kissé felfuttatott élesztőt. Illetve a darált libatepertőt. A tésztát összegyúrtam. és a gyors kelesztőbe tettem  ez kb 20 perc  alatt megkel .A tésztánk ekkor még kissé lágyabb , de nem kell megijednünk , miután 30 percre hűtőbe tesszük pihenni kellően összeáll és könnyű lesz vele dolgozni a továbbiakban .Miután  a hűtőben pihentettem egy fél órát  .Szépen kinyújtottam ,majd hajtogattam

 A tészta felső harmadát a középső harmadra hajtottam, majd az alsó harmadát ennek a tetejére. Hagytam pihenni 20 percet .Majd újra nyújtottam .ezt 3x megismételtem  .Közben pihenni hagyni lehet a hűtőben egy tálcára tenni,mert a libazsír hamar olvad. Mikor kész volt  ujjnyi vastagra nyújtottam, majd a legkisebb pogácsa szaggatómmal ,amit közben lisztbe mártottam  kiszaggattam, de elöttebevagdostam a tetejét éles késsel és  tojással lekentem .

Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket és hagytam megint 30 percig kelni. Ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 fokra.

Majd 20-25 perc alatt készre sütöttem .

Ebből az adagból nekem 3 tepsivel lett 6 sorban 7db  így összesen 126 db pogácsa.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.