1 nagy fej lila fodros saláta
100 gr rokfort sajt, vagy más kékpenészes márványsajt
2 db keményre főtt tojás
fél deci olíva olaj
1 kiskanál francia mustár
1 kiskanál torma
tengeri só
feketebors
citrom leve, kb. 15 csepp
A salátát leveleire bontom, jól megmosom. A vizet róluk lerázom. A salátatálat belőlük 5 darabbal körberakom, kicsit megsózom.
Az olíva olajból, mustárból, tormából öntetet készítek, ebből pár cseppet a levelekre csurgatok.
A többi levelet kézzel apróra tépem, összekeverem a szétmorzsolt rokforttal és a megmaradt öntettel, kissé megsózom, a salátalevelekre rakom. A két főtt tojást cikkekre vágom, és a salátát velük díszítem. Nagyon kevés őrölt borssal és egy kevés sóval a tetejét megszórom. Citromlével lecsepegtetem. Kenyérrel, vagy pirítóssal fogyasztható.
Nagyon finom! Érdemes kipróbálni.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!