A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj (opcionális)
1 tk sutopor
A toltelékhez:
baracklekvár
A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sutoport osszekeverjuk, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint, végul a tojássárgájával is jól osszedolgozzuk.
A tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órára a hutobe tesszuk.
A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral megszórt deszkán vagy nyújtólapon fél cm vékonyra nyújtom. Sutiformákkal vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sutopapírra rakom.
Elomelegített sutoben kb. 180 fokon 10 percig sutom.
A megsult sutiket baracklekvárral osszeragasztom, Vaníliás porcukorral megszórva tálalhatjuk vagy darabokra tordelt csokit goz felett felolvasztunk 1 ek étolajjal, majd belemártjuk vagy rácsurgatjuk a sutikre.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!