Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Linzer

felvitel dátuma: 2012-12-24 21:57:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1821
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 tojássárgája

1 csomag vaníliás cukor

reszelt citromhéj (opcionális)

1 tk sutopor

 

A toltelékhez:

baracklekvár

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sutoport osszekeverjuk, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint, végul a tojássárgájával is jól osszedolgozzuk.

A tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órára a hutobe tesszuk.

A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral megszórt deszkán vagy nyújtólapon fél cm vékonyra nyújtom. Sutiformákkal vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sutopapírra rakom.

Elomelegített sutoben kb. 180 fokon 10 percig sutom.

A megsult sutiket baracklekvárral osszeragasztom, Vaníliás porcukorral megszórva tálalhatjuk vagy darabokra tordelt csokit goz felett felolvasztunk 1 ek étolajjal, majd belemártjuk vagy rácsurgatjuk a sutikre.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.