Finom. Ilyet én is szoktam sütni.
40 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2 db tojás
25 dkg vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg sárgabarack lekvár
5 dkg porcukor
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra.
Utána kiszaggatjuk egy linzerszaggatóval, s egy ugyanakkora pohárral. Én tojással megkentem a lyukas korongokat, s megszórtam kristálycukorra.
Nekem 18-18 db lett belőle. Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, s a lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra.
Utána porcukorral megszórjuk. Ha kihűltek, porcukor helyett akár felmelegített csokiba is belemárthatjuk a linzerek tetejét.
Fedeles műanyag tálba rakjuk, s másnapra nagyon jól megpuhul. Így tárolva 1-2 hétig is eláll…
Finom. Ilyet én is szoktam sütni.
tetszik, biztos finom
Én is szeretem a linzerkarikákat.
Megkóstolnám
Épp terveztem, hogy sütni kéne valamit jövő héten. Köszi az ötletet.
De jó. Én is megcsinálom.
Finom. Én is kipróbálom.
Finom
Mi is szeretjük.
Mi is nagyon szeretjük.
Finom. Köszi az ötletet, pár nap múlva én is megsütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!