A tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1/2 evőkanál citromlé, 5 evőkanál tej, csipet só, 1 csomag sütőpor
A töltelékhez: 1 üveg magozott meggybefőtt, 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1/2 dl rum, 10 dkg mazsola, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliáscukor, 1-2 evőkanál citromlé, reszelt citromhéj, 4-5 evőkanál meggylekvár, vaj és zsemlemorzsa a formához.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 részre osztjuk és fél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a meggybefőttet lecsöpögtetjük, a túrót áttörjük és kikeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével és a reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Az első tésztacipót vékonyra kisodorjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük mint a bejglit és hűtőbe tesszük. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. A következő tésztát kerekre nyújtjuk és belerakjuk a tortaformába, megszórjukaa meggyel. Rátesszük a következő kinyújtott lapot, erre jön a túrótöltelék. Elővesszük a lekvárral töltött rudat, félcentis szeletekre vágjuk és szép sorban rárakjuk a túrótöltelékre. Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt és 1 órát sütjük a tortát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!