Köszi a receptet. Épp most sül. Biztos fincsi lesz.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu
A hagymát felaprítom. Olajon üvegesre pirítom. Megszórom ízlés szerint borssal. Hozzáadom a villával összetört löncshúst, kicsit felmelegítem. Ezután megszórom pirospaprikával, felöntöm vízzel, de csak anyival ami ellepi. Felforralom. Mikor felforrt, hozzáadom a pörköltkockát, és feloldom benne. Összeforralom és kész.
A tésztát forrásban levő sós vízben kifőzöm. Ezután rétegezem a hozzávalókat.
A tepsit/jénait nem kell zsírozni, csak egyszerűen a lecsepegtetett tésztából teszek bele egy adagot. Erre kenek egy kis "pörköltet". Meglocsolom tefjöllel. Megint egy adag tészta, utána "pörkölt", és végül megint tészta. A tészta tetejét megkenem tejföllel, és meglehet szórni sajttal is, de úgy nem kell tejföl rá.
Sütőbe teszem és 1/2 órát sütöm.
Jó étvágyat!
Lehet darált hússal is készíteni, de ennek pont ez a lényege, gyors, olcsó és finom. :)))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!