35 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
15 dkg vaj
5 db tojás sárga
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál tejföl
csipet só
1 citrom reszelt héja
A diós-habos rész hozzávalói:
5db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg darált dió
1 csipet só
A liszthez adjuk hozzá a sütőport és egy csipet sót. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést. Adjuk hozzá a tojás sárgákat és 3 evőkanál tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, így ha szükséges, még gyúrás közben adjunk hozzá tejfölt.
Egy sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre a tésztát, majd a papírral együtt, emeljük át a tepsibe, tenyérrel kicsit nyomkodjuk, igazítsuk bele a tésztát a tepsibe. Villával kicsit megszurkáljuk Előmelegített sütőbe 170 fokon 5-6 percig süssük elő. Ezután kenjük meg ízlés szerint pár kanál lekvárral .
A krémet elkészítjük .A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá. A darált diót keverjük össze a vaníliás cukorral majd adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan forgassuk össze. A diós habot egyenletesen kenjük rá a lekvár tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25perc alatt süssük szép világos színűre. Én légkeverésnél 170 fokon 25 percig sütöttem. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni. Kizsírozott és lisztezett tepsiben is megsüthetjük, akkor a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd abban szeleteljük fel
Egy igazán egyszerűen elkészíthető sütemény a londoni szelet Mamikám receptjeiből
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!