1 kg sertéslapocka
2 fej hagyma
1.5 l víz
1 csokor kapor
1-2 kávéskanál csombor (borsikafű)
só, bors,kömény
1 kávéskanál őrölt kömény
½ kg savanyított káposzta
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 dl tejföl
A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk.
A húst felkockázzuk, kicsit apróbb darabokra, mint a pörkölthöz.
A káposztát egyszer átmossuk kinyomkodjuk .
A szalonnát kisütjük, a zsírján megpirítjuk a hagymát; rádobjuk a húst, piros őrölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd a köményt és az apróra vágott fokhagymát is hozzátesszük.
Kevergetve fehéredésig főzzük, közben kis levet fog ereszteni.
A csombort és a kaprot is beletesszük.
Fél órán át főzzük, és figyelünk arra, hogy a levét ne fője el, vízzel pótoljuk az elpárolgott mennyiséget.
Fél óra´után belekeverjük a káposztát, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje.
Lassú forralással puhára főzzük körülbelül egy óra alatt.
Amikor minden puha, csomómentesre keverjük a tejfölt a liszttel, és ezzel a habarással sűrítjük az ételt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!