Ez nagyon finom lehet .Ezt èn is így fogom elkèszíteni☺.
Hozzávalók:
1,5 kg libaaprólék,( szárnytő nyak,) 25 dkg sárgarépa,15 dkg fehérrépa, 10 dkg zellergumó, 1 fej vhagyma, 1 gerezd fokhagyma,
1 csomag petrezselyemzölt a rizshez 10 dkg zöldborsó, 15 dkg gomba,35 dkg rizs, 2 dkg libazsír, só, szemes és őröltbors 2 db babérlevél, párszem koriander
A szemesbors, koriander, babérlevelet egy teatojástartóba teszük
Elkészítése:
Elkészítés:
A leveszöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk. (A vöröshagymának csak a legfelső burkát szedjük le, mert a héja szép színt ad a levesnek.)
A libahús tokjait kiszedjük, megmossuk, és 2,5 l hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, majd és hozzáadjuk zöldségeket. Lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
A levest leszűrjük, tetejéről a zsírt leszedjük, félretesszük. A libahúst, a répát és a zellergumót kis kockákra vágjuk.
A megmosott és leszűrt rizst libazsíron (a leves tetejéről lemert zsír is megfelel) opálosra futtatjuk, és felöntjük a rizs kétszeresének - de lehet, hogy szükséges a 2 és félszeres mennyiség is - megfelelő levessel, és hozzákeverjük a megtisztított zöldborsót.
Lefedve, lassú tűzön addig pároljuk, amíg a rizs már majdnem puha, belevegyítjük a libahúst, zöldségeket a gombát Én a főtt húst kicsontoztam és kockára vágtam úgy tettem a rizshez
Apróra vágott petrezselyemmel és őrölt borssal fűszerezzük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!