Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / paprikás, pörkölt » Ludaskása

felvitel dátuma: 2015-10-19 16:22:47       mai nézettség: 2       nézettség: 2306
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
70  dkg liba hús
25 dkg sárgarépa 
20 dkg fehérrépa 
10 dkg zeller 
2 kis fej vöröshagyma 
1 kis csokor  petrezselyem 
 1 kis csokor zeller zöld

1 db  pritamin paprika

1 marék zöldborsó

1 maréknyi csemege kukorica
bors 
 
50 dkg rizs 
Házi vegeta 
 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 210 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
A hideg vízben leöblített megtisztított aprólékot vagy bármilyen liba húst öntsük  fel  másfél liter hideg vízzel, adjuk  hozzá a megtisztított sárga- és fehérrépát, a zellert, , tegyük bele egészben a meghámozott vöröshagymákat, adjuk  hozzá egy-egy csokor petrezselymet, és zeller zöldet, pritamin paprikát néhány szem feketeborsot, sót,házi vegetát  s lassú tűzre tegyük  fel főni. Amikor ez a húsleves már kész (minden puha benne) tegyük  félre, szedjük  le a zsírját, szedjük  ki belőle a zöldséget, a húsféléket, s a levet szűrjük  át.A leszűrt levesben szoktam pár perc alatt külön puhára főzni a borsót és a kukoricát .Ez csak az ízvilág és a kellemes látvány miatt ,de el is hagyhatóEz az idő körülbelül 3 óra  mire elkészül.
A húst csontozzuk  ki, s a belsőségekkel együtt vágjuk  kis kockákra, a sárga- és a fehérrépát, a zellert ugyancsak kockázzuk  felMajd szűrőkanállal kiszedve hozzáadjuk a borsót és kukoricát is.
A rizst folyóvízben, szűrőben mossuk  meg, és jól csurgassuk  le. A levesről leszedett zsír egy részét hevítsük  fel, forgassuk  bele a rizst, s addig kevergessük , amíg az nem válik üvegessé (opálossá). Ekkor öntsük  fel a forró húslevessel (legfeljebb kétannyi leves kell, mint amennyi a rizs térfogata volt). Ha a felforrt, vegyük egészen kicsire a tüzet, s fedő alatt pároljuk  a rizst. Amikor már félig megpuhult, akkor óvatosan keverjük  hozzá a zöldséget és a húsfélét, s azzal együtt pároljuk  készre.

Könnyű a dolgunk ha van maradék libahús levesünk

Ebben az esetben félkészre csinálom a rizst és úgy öntöm fel a húslevessel .

A többiben ugyanúgy járok el .

Egy ízletes finom egy tál ételt tudhatunk magunkénak .

étvágyat hozzá.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.