Piskótához:
2 x 4 db tojás
2 x 12 dkg kristálycukor
2 x 9 dkg liszt
2 x 3 dkg kakaópor
2 x 1 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
3 csomag csokoládé pudingpor
20 dkg porcukor
7,5 dl tej
5 dkg kakaópor
1 tábla étcsokoládé
40 dkg Rama margarin
magozott meggy
rum aroma
Díszítéshez:
2 tábla ét tortabevonó
magozott meggy
Kettő 4 tojásos kakaós piskóta lapot sütünk, a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukor 2/3-val a sárgáját a cukor 1/3val habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk óvatosan a fehérjehabot, majd a liszttel elkevert kakaóport és sütőport. Sütőpapíros tepsibe öntjük és sütjük 190°C-on kb. 20 percig.
A pudingot kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk majd a pudingot hozzáöntjük, besűrűsítjük. Hagyjuk kihülni. A margarint kihabosítjuk majd a kihült pudinghoz adjuk. Az 1 tábla étcsokoládét kevés olajjal felolvasztjuk vízgőz fölött, majd a pudingos krémhez keverjük a kakaóval és kevés rum aromával együtt. Ebből a krémből egy keveset kiveszünk a díszítéshez, a többit az egyik csokis piskótára kenjük, magozott meggyel megszórjuk, belenyomkodjuk a krémbe majd rátesszük a másik csokoládés lapot. Pár órára hűtőbe tesszük ( ha gyorsabban akarjuk hogy készen legyen akkor a fagyasztóba kb 30 percre). Kivesszük a hűtőből és a hosszabbik oldalánál 4csíkba vágjuk. Magunk felé fordítjuk az egyik csíkot és háromszögekre vágjuk. ( mint egy torta szelet) Így folytatjuk a másik 3 csíkkal. Tipp a könnyebb szeletelés érdekében forróvizbe mártott késsel szeleteljünk.
Ezután a 2 tábla bevonót kevés olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és ebbe mártjuk a háromszög alakú szeleteket. Megvárjuk hogy megdermedjen, tetejére a maradék krémből tuffokat nyomunk és rá tesszük a kimagozott meggy szemeket.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!