Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta ételek recept » Lúdláb szelet

felvitel dátuma: 2011-10-28 16:13:16       mai nézettség: 1       nézettség: 3560
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Piskótához:
2 x 4 db tojás
2 x 12 dkg kristálycukor
2 x 9 dkg liszt
2 x 3 dkg kakaópor
2 x 1 kávéskanál sütőpor

Krémhez:
3 csomag csokoládé pudingpor
20 dkg porcukor
7,5 dl tej
5 dkg kakaópor
1 tábla étcsokoládé
40 dkg Rama margarin
magozott meggy
rum aroma

Díszítéshez
2 tábla ét tortabevonó
magozott meggy

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Kettő 4 tojásos kakaós piskóta lapot sütünk, a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukor 2/3-val a sárgáját a cukor 1/3val habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk óvatosan a fehérjehabot, majd a liszttel elkevert kakaóport és sütőport. Sütőpapíros tepsibe öntjük és sütjük 190°C-on kb. 20 percig
A pudingot kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk majd a pudingot hozzáöntjük, besűrűsítjük. Hagyjuk kihülni. A margarint kihabosítjuk majd a kihült pudinghoz adjuk. Az 1 tábla étcsokoládét kevés olajjal felolvasztjuk vízgőz fölött, majd a pudingos krémhez keverjük a kakaóval és kevés rum aromával együtt. Ebből a krémből egy keveset kiveszünk a díszítéshez, a többit az egyik csokis piskótára kenjükmagozott meggyel megszórjuk, belenyomkodjuk a krémbe majd rátesszük a másik csokoládés lapot.  Pár órára hűtőbe tesszük ( ha gyorsabban akarjuk hogy készen legyen akkor a fagyasztóba kb 30 percre). Kivesszük a hűtőből és a hosszabbik oldalánál 4csíkba vágjuk. Magunk felé fordítjuk az egyik csíkot és háromszögekre vágjuk. ( mint egy torta szelet) Így folytatjuk a másik 3 csíkkal. Tipp a könnyebb szeletelés érdekében forróvizbe mártott késsel szeleteljünk.
Ezután a 2 tábla bevonót kevés olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és ebbe mártjuk a háromszög alakú szeleteket. Megvárjuk hogy megdermedjen, tetejére a maradék krémből tuffokat nyomunk és tesszük a kimagozott meggy szemeket.

Szakács: Renißaßa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.