Tészta: 45 dkg liszt, 6 tojássárgája, 25 dkg margarin, 1 cs. vaníliáscukor, 3 dkg élesztő, 1 dl tej
Krém: 1 ü. meggy, 30 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 6 tojásfehérje
Tészta:
A lisztet, a tojássárgáját, a margarint és a vaníliás cukrot összekeverem. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom és jól összedolgozom. 6 részre osztom és 30 perc pihentetés után téglalap alakúra nyújtom. A szélét megszórom prézlivel, kirakom megygel és kétszer betekerem úgy, hogy a közepén 2 cm-es sáv maradjon, amibe a diótöltelék kerül.
Krém:
A darált diót és porcukrot összekeverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan összekeverem a cukros dióval. A diós tölteléket a beletöltöm a sütemény üresen hagyott sávjába. Aranysárgára sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni és porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!