Marhacomb vagy sertéscomb.
Marhahússal karakteresebb az íze
Minden szelet húshoz: 1 negyed főtt tojás, 1 negyed száraz vékony kolbász
1 vékony csík füstölt főtt tarja 1 negyed vagy fél savanyú uborka /attól függ milyen nagyságú az uborka /
mustár, só , ízlés szerint bors, 2 dl tejszín, kevés zsír vagy étolaj, sűrítéshez
liszt, 1 tyúkhúsleveskocka, 2 db sárgarépa , 2 közepes fej vöröshagyma
mártásba 3-4 savanyú uborka
A húst a rostokkal párhuzamosan daraboljuk fel. /én hagyományosan úgy mondanám szálára szeleteljük /
A klopfoló sima oldalával kilapogatjuk a húsokat.
Megkenjük mustárral majd az uborkát kolbászt tojást és a füstölt főtt tarját a hús végére tesszük , feltekerjük és fogpiszkálóval összetűzzük.
Kevés zsírt vagy étolajat teflon serpenyőbe hevítünk a húsokat minden oldalán egy picit átsütjük majd tepsibe tesszük. A zsiradékba beletesszük a feldarabolt vöröshagymát, felszeletelt uborkát és sárgarépát . 2-3 percig fonnyasztjuk, majd egy púpos evőkanál mustárt teszünk rá. Jól elkeverjük és ráöntjük a tyúkhúsleveskockából készült /fél liter vízzel/ alaplét. Pár percig forraljuk majd ráöntjük a húsokra és alufóliával lefedve puhára pároljuk.
Mikor kész a húsokat kiszedjük. A hagymát uborkát sárgarépát összetörjük krumplinyomóval és a mennyiségtől függően liszttel és tejszínnel sűrű mártást készítünk. A tejszín selymessé teszi a mártást.
Sózni utólag szoktam mert a kolbász a tarja és húsleves kocka is sós.
Másfél cm vastagra felszeljük a húsokat a mártással meglocsoljuk és rizzsel tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!