Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Uzsonnára ajánlott ételek receptek » Madárijesztő torta

felvitel dátuma: 2011-10-14 19:38:52       mai nézettség: 1       nézettség: 2366
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • A kakaós piskótához:

    18 dkg finomliszt

    2 ek. cukrozatlan kakaópor

    2 csapott kk. sütőpor

    6 tojás

    18 dkg kristálycukor

    1 tasak vaníliás cukor

     

    A krémhez:

    10 dkg kristálycukor

    3 dl tej

    2 dkg vaníliás (főzős) pudingpor (fél csomag)

    20 dkg étcsokoládé (minél nagyobb kakaó tartalmú)

    5 ek. rum vagy pár csepp rumaroma

    25 dkg lágy margarin/vaj

    1 narancs reszelt héja

     

    A bevonáshoz:

    marcipán

    ételfesték

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
  1. Egy nappal a torta töltése előtt megsütjük a kakaós tortalapot a következő módon.
  2. Az egész tojásokat a kristálycukorral habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magas fokozaton sűrű habbá verjük (kb. 20 perc), majd beledolgozzuk a kakaóval, sütőporral elvegyített lisztet.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A kakaós masszát a formába öntjük, tetejét elsimítjuk úgy, hogy a szegélyén kissé magasabb legyen, hogy sülés közben ne púposodjon fel túlságosan. Középső bordamagasságra állított rácsra helyezzük, és 40-45 percig sütjük (20-25 percig a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta). Amikor a tészta felemelkedett, csökkentjük 150-160 fokra a sütő hőmérsékletét. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. A tésztát kikapcsolt, nyitott ajtajú sütőben 5, további 10 percig rácsra helyezve hűlni hagyjuk (a formából szinte kicsorduló tésztánk időközben egy kicsit összeesik majd, de nem baj!). Ezután vékony pengéjű késsel körbehaladva leválasztjuk a forma belső oldaláról a tésztát, meglazítjuk és leemeljük róla a tortakarikát, majd a tetejét meghintjük fátyolni liszttel, és sütőpapírral fedett rácsra borítjuk. Leemeljük a tésztáról a tortalapot, majd a sütőpapírt, és konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt tortát pihentetjük 1-2 napot, hogy szépen, morzsálódás nélkül tudjuk szeletelni.
  4. A krémhez 10 dkg kristálycukorral felforralunk 2,5 dl tejet. A maradékot és a pudingport simára eldolgozzuk, hozzáöntjük a forró tejet, és gőz fölött besűrítjük. Belekeverjük a felaprított csokoládét, végül a rumot, és hideg vízbe állítva kihűtjük.
  5. A vajat/margarint habosra keverjük a reszelt narancshéjjal, majd több részletben hozzáadjuk a csokoládés masszát.
  6. A tortát 3 lapra vágjuk, az alsót megkenjük a krém egyharmadával, aztán a második lap, egyharmadrész krém, végül a harmadik lap következik. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét, majd 3-4 órára hidegre tesszük.
  7. Következik a torta bevonása, díszítése.
  8. Az ételfestékkel színezett marcipánmasszát porcukorral meghintett lapon kinyújtjuk a torta átmérőjénél nagyobb méretűre. Majd óvatosan, rásimítjuk a marcipánt a csokoládétortára. Végül tetszés szerinti módon kialakítjuk a madárijesztő arcát, én olvasztott csokoládéval készítettem a kontúrokat. Marcipánból készített formákkal egészítjük ki az arcot, készítünk kalapot, szalmahajat a figurának.

  

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Makány Aranka 2011 október 14

Hani, ez non+ ultra!

0/10 Hani 2011 október 14

Köszönöm szépen Aranka! Libbent az a fátyol:-)!

0/10 Makány Aranka 2011 október 14

Anita! Mielőtt álomra hajtom a fejem, avass be a titkodba: néked a gyerekek mellett hány óra is az 1 nap, hogy minderre jut időd!?

0/10 Timcsike 2011 október 14

Érdemes volt várni:-))))Szuper lett!!

0/10 Hani 2011 október 14

Köszönöm Timi:-)! Aranka: hát, sokszor megtoldom az éjszakával a nappalokat:-)! De jó lenne a 24 óra helyett mondjuk 28 óra, ha lehetne ilyen kívánságom:-)!

0/10 kautz1009 2011 október 15

Ötletes és nagyon szép!

10/10 nemeth-ek 2011 október 15

Nagyon kreatív! Le az összes nemlétező kalapjaimmal előtted!!!! Gratulálok, Anita!

0/10 Bihary Livia 2011 október 15

Ez is nagyon teteszik azért a tök-életes tota nekem az a favorit!

0/10 anna51 2011 október 15

Az, hogy csodálatos - hát enyhe kifejezés! Gratulálok, nagyon tetszik!

0/10 mezeibagoly 2011 október 15

Értem már a titkolódzást, nagyon ötletes, GRATULÁLOK és engedj meg egy szeretetteljes írígységet.

0/10 csoti.henriette 2011 október 25

Csudajó lett!

0/10 Hani 2011 október 26

Köszönöm Heni:-)!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.