1 l tej
6 tojás
6 ek. cukor
2 -3 vaníliás cukor vagy fél vaníliás rúd kikapart magja
1 ek.liszt *púpos
A tojásfehérjékből, 1 ek. cukorral verj kemény habot. A tejből vegyél el 1 dl a többit forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd a forró tejhez az 1dl tejben elkevert:5 ek cukrot , 6 tojássárgát,2 vanília cukrot,1 ek lisztet egy csipetnyi sót keverd simára, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik.Krémet kelyhekbe szedjük, tetejükre rakjuk a habgaluskákat, és jól behűtjük.Tetejét reszelt csokoládéval díszítjük!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!