1 liter tej, 6 db tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál főzős,vaníliás pudingpor
Tegyük fel forrni a tejet, figyelve rá, hogy ki ne fusson, közben verjük keményre a tojások fehérjét egy olyan jénai tálban, amit majd be tudunk rakni a mikrohullámú sütőnkbe. Amikor a hab kemény, tovább verve adjunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot és két evőkanál kristálycukrot, majd verjük jó keményre. Ha felforrt a tej, húzzuk félre a tűzhelyen. A kemény habot tegyük a mikróba és 3 perc alatt főzzük meg. A kész habot két kanál segítségével tetszőleges nagyságú galuskákra szaggatjuk egy másik tálba, majd félretesszük.
Kikeverjük a tojások sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral, hozzáadjuk és elkeverjük benne a pudingport és a 2 csomag vaníliás cukrot is. A már nem tűzforró tejből először kanalanként keverünk a kikevert tojássárgához, nehogy összekapja, majd kb. negyedét elegyítjük kevergetve. Ezután már hozzá lehet önteni a tejhez és pár perc főzés után kész. Nem szabad sokáig forralni, mert kicsapódik a tojás!
Tálba öntjük és a tetejére halmozzuk a habot, majd lehűtjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!