2,5 l tej
2 cs vaniliás puding
cukor ízlés szerint
5 tojásfehérje
1 cs vaniliás cukor
Ez a recept azért készült így mert ha van maradék tojás fehérje így nem vész kárba .
Tejet felteszem melegedni, kevés hideg tejet a pudinggal és a vaniliával kikeverem. Ha a tej felmelegedett, akkor hozzáadom a pudingos masszát. Felfőzöm. Közepesen sűrű lesz. Akkor cukrozom, mikor elzárom alatta a lángot. Így nem igen kapja le az alját .
Másik lábasban vizet forralok, míg felforr a tojásfehérjéket cukorral keményre verem. Lobogó vízben evőkanállal beleszaggatom a habot , főzöm. kb 15 mp-ig az egyik felét, majd ennyit a másik felét is. Lecsöpögtetem, majd a vaniliás tejre szedem.
Kihül. Jó étvágyat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!