4 tojás
1,5 l tej (házi, ha lehet)
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál liszt
------------------
CUKRÁSZ HABVERŐ !
Veszünk egy 4 literes lábost! A tejet felforraljuk, a tojások fehérjéjét 3 evőkanál por cukorral jő keményre fel felverjük.
A tojások sárgájáját a cukrokkal összekeverjük (érdemes porcukrot használni).
2 db evőkanalat befogunk, és 1 vízzel félig telt poharat, a vizezett kanállal kb. tojás nagyságú habot formázunk a lehalkított tejbe de csak a felét rakjuk a habnak bele. 1/2 perc főzés egyik oldala, majd finoman megforgatva 1/2 perc főzés másik oldala, tulajdonképpen amíg meg nem dagad.
Szűrőre kivesszük a megfőtt habgaluskát, és a többit is ugyanígy megfőzzük.
Ezután a tojásos cukrot beletesszük a tejbe, és sűrű kevergetés közben 10 percig főzzük, közben megszórjuk a liszttel / A CUKRÁSZ HABVERŐ NEM ENGEDI, HOGY MEGCSOMÓSODJON A LISZT! /, tehát ezzel keverünk.
Amikor kész, akkor kapunk 1 nem folyós, de nem is túl sűrű madártejet, ennek tetejére rátesszük a "madarakat" . Jó Étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!