1 liter tej
5 tojás sárgája
8-10 evőkanál porcukor
1 csapott evőkanál liszt
vaniliás cukor
Hab:
5 tojás fehérje
csapott evőkanál porcukor
A tejet feltesszük lassú tűzön forralni, pici cukrot szórunk bele. Közben a tojások sárgáját a vaniliás cukorral, porcukorral és a liszttel habos-fehérre kavarjuk. A melegedő tejből apránként kanalazunk bele, míg egészen felhígul és meleggé válik, mert így, ha a forró tejhez adjuk, nem csapódik ki a tojás. Szép simára főzzük folyamatos kevergetés közben 1-2 perc alatt.
Amikor kész a madártej, a tojások fehérjét egy csapott evőkanál porcukorral kemény habbá verjük és egy mikrózható tányérra evőkanállal, egymástól távolt kb 4 db habgaluskát szaggatunk. A mikrohullámú sütőt 600-as fokozatúra állítjuk és benne a habgaluskát másfél percig főzzük. Ezalatt szépen megfőnek, megemelkednek. A kész habot a madártej tetejére tesszük. Villámgyors megoldás, gyönyörű tiszta marad tőle a madártej és kemény a hab. :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!