Tésztához:4db tojás fehérje,4 evőkanál cukor ezeket habbá verem.4 evőkanál liszt és késhegynyi sütőpor.
Krém:4 tojás sárgája ,2-3 kanál coukor,1 cs.vaniliás cukor,2,5 kanál liszt és 2,5 dl tej.
10 dkg margarin,5-8dkg porcukor.
Tetejére: 2 dl tejszin ,1 kanál cukor 1 db habfixáló.
A tésztát megsütöm majd hagyom kihülni.A krémet csomo mentesen elkeverem és sürü péppé főzőm.Hagyom kihülni.A margarint a porcukorral jól kikeverem majd a kihült krémmel összekeverem.
A kihült lapra kenem a krémet majd a tetejére kenem a tejszinhabot.
Díszíthetem aszalt meggyel és megszorom reszelt csokival.
1 éjszakára hűtőbe rakom.Másnapra összeérnek az ízek és a tészta lapunk is puhább lesz.
CUKORBETEGEK PORCUKOR HELYETT GYÓGYSZERTÁRI CUKROT VAGY ÉDESÍTŐT HASZNÁLHATNAK!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!