Tésztához:
* 8 tojásfehérje
* 8 ek porcukor
* 8 ek liszt
* 1 cs sütőpor
Krémhez:
* 25 dkg vaj
* 15 dkg porcukor
E két elemet habosra keverjük.
Főzött krémhez:
* 8 tojássárgája
* 5 ek porcukor
* 5 ek liszt
* 2 ek vaníliás cukor
* 4 dl tej
Tetejére.
*5dl tejszín
*2cs habfixáló
*1ek kakaópor
A fehérjét kemény habbá verjük,közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. Majd a végén hozzászitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk a sütőporos lisztet is. Vajazott lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.
A főzött krémhez való anyagokból :
Krémet főzünk, majd ha kihűlt, alaposan beledolgozzuk a vajas krémet. Ha már a tészta is kihűlt, akkor kiborítjuk a tepsiből, vagy a formából, és a tetejére kenjük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a süti tetejére, a főzött krémre simítjuk. Majd a kakaóporral díszítjük a tetejét. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!