Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Diétás ételek / lisztérzékeny » Máénás képviselőfánk

felvitel dátuma: 2023-03-29 21:17:54       mai nézettség: 1       nézettség: 62
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

Az égtett tésztához:
20 dkg rizsliszt
10 dkg zsír
5 db tojás
2 dl víz
1 csipet só
A krémhez:
30 dkg  málna pürésítve
3 db tojás
4 dl rizstej vagy tej
1 csomag GM vaníliás (vagy epres) pudingpor
5 ek eritrit
A krém tetejére:
5 dl Meggle dekorhab
Tetejére:
10 dkg GM fehér csoki
1 ek étolaj
dekor cukor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.
A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Csillagcsöves  habzsákba kanalazzuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.
Egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon. ha  kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet.  A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a málnapürével (villával összetört málna) a pudingporral és a tejjel.  Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot, hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a krém, felverjük a  Hulalát amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk.
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük a málnakrémet és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére a felvert Hulalát szintén csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá, rátesszük a kalapjukat. A kalapokra vízgőz felett 1 ek étolajjal olvasztott fehér csokit csurgatunk és dekor cukorkával megszórjuk.

Szakács: scarlett69


Film link: https://scarletsite.hu/node/602

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.