Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta ételek recept » magam nyújtotta széles metélt friss spenóttal

felvitel dátuma: 2013-08-11 23:13:23       mai nézettség: 1       nézettség: 1207
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:

a friss tésztához:

minden tojáshoz, 10 dkg liszt (nálam BL 55) és 1 csipet .

az aktuális mennyiség:
3 egész tojás, 30 dkg liszt, 3 csipet ( a fiam étvágya miatt,amúgy személyenként 1 tojás volna a mérvadó)

Spenótos mártása:

evőkanál olíva olaj, 3 dundi fokhagymagerezd apritva, 25 dkg friss spenót, 1 evőkanál szeletelt mandula, , bors, majd ha a tészta is belekerült 1 dl tejszín
ízlés szerint parmezán.. vagy más sajt.. 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 8 perc
Elkészítés:

a tésztához aprítógépbe ütjük a tojásokat, rászórjuk a lisztet, és a sót. Szakaszos üzemeléssel morzsává "aprítjuk".. a morzsát, kiborítjuk, egy gombóccá összeállítjuk- gyúrni nem kell .. azt elvégzi a tésztanyújtógép- boldog vagyok, hogy nagymamám gépe nálam öröklődik, s dolgozik tovább.. ( ha nincs akkor sajnos ki kell dagasztani).. géppel 1-es résen ( a legnagyobb) a gombócot áthajtjuk ( szaggatott lesz még).. majd a kapott lapot félbehatjuk (lisztezés nélkül) és újra áthajtjuk a gépen... öszesen 5x ismételjük ezt meg.. majd 7-es vagy aki a vastagabb harapható tésztát kedveli 6.oson letekeri.. egy hosszú tésztacsíkká..  25 cmként.. 4be hajtom a lapot- ekkor már lisztezve, és ezeket a hajtogatott darabokat szeletelem cm-széles szálakká... így kapok 25 cm hosszú 1 cm széles metéltet. amit azonnal vetek is ( ha mind megvan) sós, pici olajjal a tetején buzogó vízbe.. ha 7-esen hajtottad 6 perc, ha 6-oson, akkor 8 perc kell a főzésnek... 

közben készül a fogadó mártás.. egy nagyobb edényben (hogy a tészta is beleférjen).. 3 ek olíván futtatom meg az aprított 3 dundi fokhagymt, majd rávetem a nyers, mosott, tisztitott spenótot.. sózom, borsozom, hagyom, hogy összeessen, majd megszórom a mandulával, és addig párolom, míg a tészta leszűrve meg nem érkezik. ekkor frissen azonnal felöntöm 1 dl tejszínnel.. még egy kis bors (ízlés szerint)..addig hevítjük, mig a tejszín kissé felszívódik..(1percazaz  mártásossá válik.. majd megszórom parmezánnal..  azonnal kitálalom, dekorálhatom színes paradicsomokkal, mint most.. majd pár csepp olívaolajjal még meghintem.. villát adok mellé, s kívánok étvágyat..  a tésztakészítés ebben a formában negyed óra ,a főzés pedig meg.. van 8-10 perc alatt

Szakács: Gyomros Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.