Hozzávalók:
6 db.szikkadt kifli/kalács,
4 db.tojás,
8dl.tej,
15dkg eritrit/xilit/cukor,/ki mit használ
15 dkg.darált dió 5 dkg eritrittel/cukorral elkeverve,
10 dkg.mazsola,/el is maradhat/
kevés rum,vagy aroma,
1/2 kg alma,/hámozva negyedelve,szeletelve,
1 kicsi üveg barackíz,
csipet só.
Elkészítés:
Először a mazsolát beáztatjuk a rumba,vagy az aromába,amit kevés vízzel hígítunk
.
A kifliket felkarikázzuk,a tojássárgákat a "cukorral"elkeverjük,majd hozzáöntjük a tejet,egy csipet sót és a felkarikázott kiflikre öntjük,amit egy mély tálba tettünk.Párszor óvatosan átforgatjuk,hogy mindenhol egyenletes puha legyen.
Egy jénai tálat kivajazunk/zsírozunk és belerétegezzük a hozzávalókat.
Először a kifli 1/3-adát tesszük a tál aljára,rá a mazsola fele,majd a dió fele,erre jön a lekvár,amiből kb.2-3 evőkanállal csorgatunk a dió tetejére.
Ezt a műveletet újból megismételjük,rá jön a maradék kifli,majd a szeletelt almát szépen elhelyezzük a tetején.
175 fokon kb.40 percig sütjük/ világos barna legyen.
Amíg sül,a tojások fehérjét csipet sóval felverjük és,ha már kemény a hab,
beletesszük a maradék lekvárt,
összekevertük,a kész tészta tetejére simítjuk,majd visszatesszük a sütőbe kb 10-15 perc.
Jó étvágyat hozzá!
Ez az az édesség,ami annál finomabb minél tovább áll,de frissen is isteni! :D
Forrás:Horváth Ilona szakácskönyv
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!